Protokol

Kineska i francuska delegacija kod dr Srzentića

| 04:07:2017 | 17:26:24

Predsjednik Opštine Bar, dr Zoran Srzentić, danas je primio delegaciju Centralne Vlade Šangaja - biroa za zdravstvo, koja boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori od 3. do 6. jula na poziv Opštine Bar i Asocijacije crnogorsko-kineskog društva prijateljstva.

Na sastanku sa predsjednikom Opštine su razmotrene mogućnosti saradnje na obrazovanju kadrova u oblasti medicine na svim nivoima, razmjena kadrova, studenata, profesora i stručno osposobljavanje i ostalim oblastima. Osnova za ovu saradnju je Sporazum o prijateljstvu i saradnji koji je potpisan između Šangaja i Opštine Bar.

Delegaciju iz Kine predvodio je Han Weijun, generalni direktor šangajskog Opštinskog biroa za kadrovsku zdravstvenu zaštitu i zamejnik generalnog direktora šangajske Opštinske komisije za zdravlje i planiranje porodice. Delegaciju iz Kine, pored predstavnika vlasti, činili su predstavnici Fudan Univerziteta, jednog od tri najveća u Kini za oblast medicinskih nauka i Shanghai Jiao Tong University School of Medicine.

Šangaj, koji broji oko 25 miliona stanovnika, jedan je od tri svjetska centra u kojem se nalaze najsavremenije fabrike za proizvodnju medicinskih sredstava i opreme.


Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić juče je primio delegaciju ratnog broda Francuske M622 “Pluton”, na čijem čelu je bio komandant broda, kapetan korvete Benjamin Tutoy.  U delegaciji francuskog ratnog broda bili su i Etienne Massie, zamjenik komandanta, Marc Kopp, zamjenik vojnog atašea i poručnica korvete u mornarici Crne Gore Sara Rakočević.

Francuski ratni brod danas isplovljava iz Luke Bar.