Protokol

Prijem ambasadorke V. Britanije i delegacije NATO brodova

| 16:09:2017 | 17:45:00

Danas je Opštinu Bar posjetila ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, Alison Kemp sa komandantima NATO brodova Eleanor Stack, Ben Keith, Stanislas Delatte i Dionysios Mantadakis i vojnim atašeom potpukovnikom Edvard Melo.
 
Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić poželio im je dobrodošlicu i ukratko ih upoznao sa znamenitostima Bara, a ambasadorka Alison Kemp, koja prvi put dolazi u Bar, zahvalila se na gostoprimstvu i pomoći Opštine Bar u organizaciji predviđenih aktivnosti tokom boravka brodova u barskoj luci. Komandanti brodova su izrazili svoju zahvalnost.
 
NATO grupa brodova koju čine dva ratna razarača bitanske Kraljevske ratne morarice: “HMS Duncan D37” i “HMS Diamond D34”, francuski “La Fayette” i grčki brod “Limnos”, biće usidreni u Luci Bar do 20. septembra, a tokom njihovog boravka realizovaće se niz sportskih aktivnosti i izleta. Jedan od ciljeva posjete NATO task grupe brodova je jačanje odnosa sa Mornaricom Vojske Crne Gore, kao nove države – saveznice u okviru Alijanse.