Protokol

Dr Srzentić primio kinesku delegaciju

| 25:10:2017 | 18:32:11

Kineska delegacija Asocijacije za međunarodno prijateljstvo gradova (CIFCA) na čelu sa Qing Bomingom, generalnim sekretarom za Evropu i predstavnicima Zajednice opština Crne Gore, posjetila je danas predsjednika Opštine Bar, dr Zorana Srzentića koji ih je primio zajedno sa potpredsjednikom Dušanom Raičevićem, potpredsjednicom Sanelom Ličinom, glavnim administratorom Zoranom Radojičićem i svojim saradnicima.
 
Na sastanku su razgovarali o aktivnostima na povezivanju gradova i opština u Crnoj Gori i Kini kao i prijateljstvima koja je Opština Bar uspostavila sa Distriktom Hongkou (Šangaj) i gradom Ningbo u junu 2015. godine.

 
“Predsjednik Opštine Bar je predstavio brojne mogućnosti za ulaganje kineskih investitora u Baru, u oblastima obnovljivih izvora energije, infrastrukture i turizma, a gospodin Boming, generalni sekretar za Evropu je najavio da će CIFCA organizovati dolazak kineske delegacije gradonačelnika i privrednika kao odličnu mogućnost za povezivanje Bara sa investitorima”, kazali su iz kabineta predsjednika Opštine.
 
Kineska međunarodna asocijacija prijateljskih gradova (CIFCA) je nacionalna organizacija NR Kine, koja se bavi promovisanjem prijateljstava između lokalnih samouprava u Kini i gradova u drugim zemljama, poboljšanjem razmjene i saradnje u oblastima privrede, nauke, tehnologije i kulture, a ovu asocijaciju čini više od 400 gradova iz 31 kineske pokrajine.