Protokol

Predsjednik SO Bar primio sportiste - promotere Bara

by Željko Milović | 06:11:2017 | 16:16:41

Danas je predsjednik Skupštine opštine Bar, Radomir Novaković, u znak zahvalnosti za postignute sportske rezultate i doprinosu na promociji grada Bara, primio Sonju Simonovsku - međunarodnog odbojkaškog sudiju, Zorana Jovićevića i Vojkana Krgovića - tim menadžera i igrača veteranskog košarkaškog kluba „Veterani grada Bara“, Suana Hodžića - profesora fizičke kulture i igrača "Veterani grada Bara", Marka Dabanovića ispred tima "G-Unit 3x3" i Mariju Leković - uspješnu 14-ogodišnju košarkašicu.
 
Nakon što im je poželio dobrodošlicu, čestitao na postignutim rezultatima, te u ime Skupštine opštine Bar i svoje lično ime izrazio zahvalnost što promovišu naš grad, predsjednik Skupštine je istakao da će „lokalna samouprava podržavati ljude koji na ovakav način, svojim entuzijazmom, radom i postignutim rezultatima promovišu zdrave stilove života, predstavljaju uzor ostalima i neprestano rade na promociji Bara, ali i Crne Gore“.
 

Sonja Simonovska iza sebe ima 25 godina odbojkaškog suđenja, a status međunarodnog sudije ima od 2013. godine. U 2017. godini na Svjetskom prvenstvu u Argentini za kadetkinje sudila je sve utakmice i na kraju finale, sa koleginicom iz Koreje. Takođe, sudila je na Svjetskom Grand Prixu za žene u Kazahstanu, zatim na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Portugalu i treću godinu zaredom sudi mečeve Lige šampiona.
 
“Najveće priznanje mi je kada su igrači i treneri, kao i delegati koji ocjenjuju moj rad, zadovoljni. Sa svih takmičenja nosim lijepe uspomene i iskustva. To je za mene veliki uspjeh, za sport koji zastupam, onda moj grad Bar, a i državu Crnu Goru. Mogu navesti podatak da sam uglavnom na svim velikim takmičenjima ja jedini predstavnik Crne Gore u odbojkaškom sportu. Uvijek ističem državu iz koje dolazim, a prije svega predstavljam grad Bar, koji važi za centar odbojkaškog sporta u Crnoj Gori” - istakla je Simonovska.
 

Vojkan Krgović, proslavljeni igrač KK „Mornar“, KK „Crvena zvezda“ i  KK „Vojvodina“, trenutno igra za "Veterane grada Bara" i rado se prisjetio donacije u vidu sportske opreme koju je prije 15 godina Novaković uručio tada novoosnovanom košarkaškom klubu "Boys", na čijem je čelu, kao aktuelni trener, Krgović danas.
 
Marko Dabanović ispred tima "G-Unit 3x3"  je istakao da je tim osnovan u aprilu ove godine i da je nakon niza uspjeha na međunarodnim takmičenjima stekao status najbolje rangirane ekipe u Crnoj Gori.
 
„Možda i najveći uspjeh je upoznavanje crnogorske javnosti sa ovim sportom, koji je od ove godine i olimpijski. Formiranje ‘G-Unit 3x3’ je bio pun pogodak i radujemo se daljoj popularizaciji sporta, kako u Baru, tako i u čitavoj Crnoj Gori, posebno kod mladih. I kao glavni cilj smo postavili da što više mladih bude na košarkaškim ili 3x3 terenima, vanjskim i unutrašnjim, da se sklone sa ulice i malo odmore od kompjuterskih igrica. Imamo i planove za promociju sporta u školama, ali korak po korak. Kao lični cilj nas iz ‘G-Unit 3x3’ postavili smo Olimpijske Igre u Tokiju 2020. godine i to je nešto čemu težimo i za šta se spremamo” - zaključio je Dabanović, koji je predsjedniku Novakoviću poklonio dres tima.
 
Marija Leković, biser barske i crnogorske košarke, ponikla je u ŽKK „Antivari“ iz Bara, a trenutno je prvotimac ŽKK „Lovćen“ sa Cetinja i  sa svojih 14 godina kadetska i juniorska reprezentativkinja Crne Gore, proglašena za najbolju igračicu na FIBA turniru u Sloveniji 2017. godine, među košarkašicama 37 država.Takođe, igra na WABA turnirima za ŽKK "Budućnost" od 15 i 17 godina.
 

U znak zahvalnosti na prigodnom prijemu i pruženoj podršci za dalji rad, od Zorana Jovićevića, tim menadžera i igrača veteranskog košarkaškog kluba "Veterani grada Bara", predsjednik Skupštine na poklon je dobio dres tog košarkaškog kluba sa svojim imenom.
 
Radomir Novaković je gostima uručio prigodne poklone, istakavši da će i ubuduće biti podrška barskim sportistima, njihovim idejama i uspjesima, kako bi se sport u Baru promovisao na način kako se zaslužuje.