Protokol

Sastanak dr Srzentića sa direktorom Morskog dobra

| 09:11:2017 | 11:23:18

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić održao je radni sastanak sa direktorom JP „Morsko dobro“ Predragom Jelušićem i njegovim saradnicima.
 
Bila je to prilika da se razmjene mišljenja o dosadašnjoj saradnji, ali i da se razgovara o projektima i aktivnostima koje su planirane za naredni period, kaže se u saopštenju iz kabineta predsjednika Opštine.
 
Na sastanku je razgovarano o baznoj studiju revitalizacije plaže u Sutomoru čija izrada je u toku od strane Pomorskog fakulteta u Splitu, kao i Strategiji dugoročnog upravljanja plažama i izgradnji novih plaža na području opštine Bar. Namjera  JP „Morsko dobro“  je da u narednom periodu izradi Predlog plana privremenih objekata za period od 5 godina, koji će na kvalitetan način urediti ovo pitanje.
 
“Kao jedna od najznačajnijih tema sastanka bila je izgradnja Trga i šetališta u Sutomoru, koji je od izuzetnog značaja za Sutomore, ali i opštinu Bar, a čiju izradu realizuje JP „Morsko dobro“. Planirano je da ovaj projekat bude realizovan faznom dinamikom, a stav Opštine Bar po tom pitanju je da prva faza radova na ovom projektu bude završena do početka ljetnje turističke sezone”, saopšteno je iz kabineta.
 
Osim ovih projekata, na sastanku je bilo riječi o projektu plaže Žukotrlica, završetku radova na fekalnoj kanalizaciji u Čanju, izgradnji šetališta na Velikom pijesku, kao i kontroli održavanja plaža na području opštine Bar.