Protokol

Predsjednik Vlade primio barsku delegaciju

| 23:11:2017 | 18:07:30

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je opštinsku delegaciju Bara povodom sjutrašnjeg Dana opštine i tom prilikom rukovodstvu i građanima čestitao praznik.
 
“U Baru se dobro radi, raspolaže se sa respektabilnim kadrovskim potencijalom, realizuju se razvojni projekti, postoje planovi za razvoj u narednom periodu“, ocijenio je Marković u razgovoru sa predsjednikom Opštine dr Zoranom Srzentićem, predsjednikom Skupštine opštine Radomirom Novakovićem i glavnim administratorom Opštine Zoranom Radojičićem.

 
“Pored opšte ocjene da je u barskoj opštini učinjeno dosta toga što zavređuje poštovanje, ne znači da nema otvorenih pitanja, za koje smo spremni da već u ovoj godini damo odgovore na neke od tih izazova”, kazao je Marković, iskazujući opredijeljenost da se u okviru Kapitalnog budžeta za narednu godinu podrže razvojni projekti od temeljne važnosti. Bar sa svojim potencijalima značajan je za sveukupni razvoj Crne Gore i u kooperativnosti Vlade i Opštine treba kontinuirano raditi na unapređenju uslova za život građana i otvaranje razvojnih perspektiva, rečeno je iz kabineta predsjednika Vlade.
 
Predsjednik Opštine dr Srzentić i njegovi saradnici kazali su da je u Baru stvorena atmosfera optimizma i pozitivne energije, te da su u pojedinim oblastima postignuti ohrabrujući rezultati. U prvih devet mjeseci ove godine Bar je posjetilo 17 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine, a za 16 procenata ostvareno je više noćenja u odnosu na isti period lani. U tekućoj godini realizovane su investicije u vrijednosti od 7.350.000 eura, na prigradskom i seoskom području asfaltirano je preko 20.000 metara kvadratnih površine.
 
Dr Srzentić je naglasio da razvojna opredjeljenja Bara, pored turizma kao strateške grane, vidi i u proizvodnji organske hrane i valorizaciji turističkih potencijala Skadarskog jezera.

 
Predsjednik Marković je rukovodstvo Bara upoznao sa ohrabrujućim rezultatima implementacije Vladinih politika.
 
“Postignuto je puno povjerenje međunarodnih finansijskih institucija. Uspostavljena je afirmativna saradnja sa Međunarodnim monetarnim fondom i Svjetskom bankom, popravljen kreditni rejting, unaprijeđen je poslovni ambijent. Ozbiljni investitori gotovo svakodnevno se interesuju za ulaganja u Crnu Goru. Kada se sumiraju rezultati ovogodišnje turističke sezone, imamo realne osnove da kraj godine dočekamo zadovoljni učinjenim. Stvorili smo uslove da našu ekonomiju unaprijedimo i kvalitet života u Crnoj Gori podignemo na veći nivo”, poručio je predsjednik Marković