Protokol

Novaković sa Biševcem o Baru i Novom Pazaru

by Željko Milović | 26:11:2017 | 16:54:31

“Jedan od gostiju povodom Dana opštine Bar i 16. Maslinijade bio je Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara, koji je juče sa predsjednikom SO Bar, Radomirom Novakovićem, obišao Maslinijadu koja se održava u našem gradu i Islamski kulturni centar”, ističu iz press-službe predsjednika Skupštine opštine Bar Radomira Novakovića.
 
Nakon obilaska štandova i razgovora sa građanima i maslinarima, a zatim i poslije obilaska Islamskog kulturnog centra u Baru, Biševac je rekao kako se uvjerio da je prijateljstvo Bara i Novog Pazara jako, i da “vremenom postaje sve čvršće”.
 
“Dodatni impuls tom prijateljstvu daju naši građani prije svega, usuđujem se reći, i lično prijateljstvo kao i ogromno poštovanje između predsjednika SO Bar Novakovića i mene. Na svakom koraku koji sam napravio danas u Starom Baru na Maslinijadi to sam mogao da osjetim. Sretan sam, ali i po malo tužan nakon današnjeg obilaska Islamskog kulturnog centra u Baru. Sretan što ovakav objekat postoji, a tužan što mi u Novom Pazaru nismo ni do danas uspjeli nešto ovakvo da napravimo. Svakako da pred nama ostaje obaveza da, sa iskustvima ponijetim iz Bara, to uradimo i kod nas”, rekao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.
 

Predsjednik SO Bar, Radomir Novaković je, zahvaljujući se Biševcu na posjeti, rekao da je Bar prelijep grad, čiji potencijali nisu dovoljno iskorišćeni.
 
“Turistički potencijal Bara je ogroman i mi moramo naći način da ga iskoristimo. Turizam je veliki pokretač novih investicija, omogućava otvaranje novih radnih mjesta i nove poslovne prilike za građane, a naročito je značajan za lokalnu ekonomiju. Pored toga što direktno finansira ugostiteljstvo, saobraćaj, trgovinu, neposredno finansira i radna mesta u svim ostalim sektorima. Potrebno je više i bolje raditi na razvojnoj strategiji turizma, kako bi Bar postao grad iz kojeg niko ne odlazi, a u koji mnogi dolaze i rado se ponovo vraćaju. Građani Novog Pazara su oduvijek bili dragi gosti Barana i to će zauvjek ostati tako. Bar je u svojih 10 vjekova postojanja uvijek bio multikulturalan i multikonfesionalan. To je i danas, i to će biti i u budućnosti. Dobri odnosi u Baru su ključ našeg napretka i mi te dobre odnose moramo pokazati ličnim primjerom”, istakao je predsjednik SO Bar Radomir Novaković.