Protokol

Kulturni centar Rumija u gostima kod predsjednika SO Bar

| 04:12:2017 | 15:33:49

Danas je predsjednik Skupštine opštine Bar, Radomir Novaković, primio delegaciju Kulturnog centra "Rumija" iz Čikaga, koji okuplja dijasporu iz Crne Gore u SAD,  u sastavu Vasko Kočović, Senad Perazić, Fadil-Fado Redžović i Nedžad Pelinković.
 

"Svake godine u Crnu Goru i Bar iz dijaspore dolazi mnogo novca, a u dijaspori ima mnogo naših ljudi koji su zainteresovani da ulažu u turizam našeg grada. Na žalost, oni se često susreću sa birokratskim preprekama koje se pred njih postave, a koje oni ne mogu da riješe za par dana koliko su ovdje. I odlaze razočarani, a grad Bar ostaje bez investicija i novih radnih mijesta. Vrata i predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine za njih moraju biti širom otvorena. Moramo im pomoći na svaki način, ukoliko žele da ulažu u svoj grad i u svoju zemlju. Jedna od ideja, ne samo zbog dijaspore već i zbog ostalih zainteresovanih, jeste da otvorimo nešto poput: one stop shop - jedinstven šalter na kome će moći da završe kompletnu dokumentaciju koja im je potrebna .Zbog svega toga, i dalje ću se zalagati za još bliže i tješnje veze Bara i naše dijaspore, a naročito ću se zalagati da one budu još čvršće sa Kulturnim centrom ‘Rumija’, ne samo zbog toga što tu ima dosta mojih prijatelja, već i zbog toga što nosi ime planine po kojoj je naš grad poznat”, istakao je Radomir Novaković, predsjednik SO Bar.
 

Predstavnici KC "Rumija" su se zahvalili predsjedniku Skupštine na prijatnom i srdačnom sastanku i pažnji koju im je lokalna samouprava ukazala.
 
Predsjednik Novaković je, kao uspomenu na današnji sastanak, gostima uručio prigodan poklon- umjetničku sliku sa motivom Starog Bara, poznatog barskog mladog slikara Miloša Kontića.