Protokol

Novaković u Zagrebu sa gradonačelnikom Bandićem

by Željko Milović | 13:12:2017 | 15:28:59

Predsjednik Skupštine opštine Bar Radomir Novaković sastao se u okviru posjete Zagrebu sa gradonačelnikom Milanom Bandićem i njegovom delegacijom.
 
U delegaciji su, pored predsjednika KK “Cibona” Mladena Bušića, bili i Mirka Jozić, član gradskog vijeća za privredu, rad i preduzetništvo, Ivica Lovrić član gradskog vijeća za obrazovanje, kulturu i sport, Zdenko Antunović generalni sekretar sportskog saveza grada, te Vesna Šimić koja vodi Sektor za međugradsku i međunarodnu saradnju.
 
Ovako visoka delegacija grada Zagreba koja je prisustvovala sastanku pokazala je izuzetnu zainteresovanost za poboljšanje saradnje Bara i Zagreba u oblasti sporta, ali su otvorene i nove teme: saradnja u oblasti kulture, obrazovanja i EU projekata.
 
Tim povodom, predsjednik SO Bar je rekao: “Nama su sva iskustva grada kao što je to Zagreb dragocjena. Zamolio sam gradonačelnika Bandića da stručnjaci iz Zagreba pomognu Opštini Bar u pisanju projekata kako bi mogli da iskoristimo što više novca iz predpristupnih fondova. Posebno nam je interesantan projekat Zagreb - pametan grad koji može relativno lako da se implementira i u Baru uz pomoć fondova EU. Ne možemo čekati, moramo krenuti u susret izazovima”.
 
Gradonačelnik Zagreba, koji je na nedavnim izborima to postao po šesti put, ovoga puta ispred grupe građana, obećao je svu raspoloživu pomoć Baru.
 
"Mislim da sportisti iz Zagreba, prije svega mladi, mogu imati savršene uslove u Baru za pripreme”, istakao je gradonačelnik Bandić. "No, naša saradnja se tu neće završiti. Iako manji po broju stanovnika Bar ima nekoliko kulturnih manifestacija koje se lako mogu unaprijediti iskustvom koje mi imamo sa Adventom u Zagrebu koji je po treći put postao najbolji u Evropi. Takve manifestacije se ne prave samo zbog zabave – već da bi se više ljudi zaposlilo a mladi ostali u svom gradu”.
 
Na kraju sastanka je dogovorena uzvratna posjeta gradonačelnika Bandića Baru.
 
“Ovo je još jedan u nizu susreta predsjednika Skupština opštine Bar sa gradonačelnicima i predsjednicima Skupština opština gradova iz regiona, kako bi se Bar vratio na mjesto koje mu na Balkanu svakako pripada”, zaključuje se u dopisu iz kabineta predsjednika SO Bar Radomira Novakovića.