Protokol

Prijem finskog ambasadora u Opštini Bar

| 13:12:2017 | 18:08:50

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić ugostio je danas ambasadora Finske Republike u Crnoj Gori Pertija Ikonena i počasnog konzula Finske Republike u Crnoj Gori Mihaila Pavićevića.
 
“Dr Srzentić je izrazio zadovoljstvo što je ambasador Ikonen danas bio gost Opštine Bar i tom prilikom ga je upoznao sa svim ekonomskim, turističkim, privrednim i kulturnim potencijalima grada Bara. Prijateljstvo Finske Republike i grada Bara dodatno je ojačano, kako je kazao dr Srzentić, otvaranjem počasnog konzulata ove države u Baru krajem prošlog mjeseca, što je još jedan pokazatelj uspješnosti međusobne saradnje i potvrda prijateljskih odnosa”, kaže se u saopštenju iz kabineta predsjednika Opštine.

 
Finski ambasador Ikonen potvrdio je uspješnost međusobne saradnje i dao punu podršku svoje države Crnoj Gori na putu evropskih integracija. On je takođe naglasio da je otvaranje konzulata u Baru dokaz prijateljskih odnosa i iskazao zainteresovanost za uspostavljanje bliskih odnosa u oblasti ekonomije, privrede, obrazovanja i kulture.
 
Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić je kazao da je lokalna uprava otvorena za saradnju, naročito na polju ekonomije, kroz zajednička ulaganja i investicije. On je predložio da se u budućem periodu intenzivnije radi na uspostavljanju saradnje u oblasti ribolova, kroz zajednička ulaganja, naglašavajući da Opština Bar ima izuzetne potencijale za razvoj u oblasti ribolova.

 
Osim ovih tema, na sastanku je bilo riječi i o uspostavljanju prijateljskih odnosa između Bara i gradova iz Finske, u cilju uspješne saradnje i razmjene iskustava na svim poljima.