Protokol

Novi italijanski ambasador posjetio Opštinu Bar

| 19:04:2018 | 13:35:50

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić ugostio je danas novoimenovanog ambasadora Italije u Crnoj Gori Lucu Zeliolia.
 
U dužem prijateljskom razgovoru, predsjednik je poželio dobrodošlicu ambasadoru Italije i upoznao ga sa svim karakteristikama i potencijalima Bara, ali i strateškim pravcima razvoja barske opštine. Takođe je naglasio da su posebno važne istorijske i kulturne veze koje vežu grad Bar sa Italijom, kazali su iz kabineta predsjednika Opštine.
 
“Istorijske i kulturne veze su duge i vrijedne i visoko ih poštujemo, cijenimo i čuvamo, a ulaskom Crne Gore u NATO postali smo dio velike porodice u kojoj se veoma udobno osjećamo”, istakao je dr Srzentić.

 
Ambasador Italije zahvalio se na toploj dobrodošlici i iznio stav da je potrebno jačati naše veze i saradnju, naročito na polju kulture kroz organizovanje određenih kulturnih dešavanja, kao što je mogućnost održavanja revije italijanskog filma u Baru.
 
“Centralna tema razgovora bila je posvećena potpisivanju povelje o bratimljenju Bara i Barija, gdje su se predsjednik dr Srzentić i ambasador Zelioli saglasili da su stvoreni svi neophodni uslovi za potpisivanje ovog sporazuma u što skorijem roku, što će biti značajan institucionalni okvir za unapređenje prijateljstva i međusobne saradnje”, zaključili su iz kabineta dr Zorana Srzentića.