Protokol

Radomir Novaković u Banja Luci

| 24:04:2018 | 10:35:22

Predsjednik Skupštine opštine Bar Radomir Novaković boravio je u Banja Luci na proslavi 73-ogodišnjice oslobođenja grada. Proslavi su prisustvovali predstavnici 35 opština i gradova iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Hrvatske, Rumunije, Italije i Rusije.
 
„Bar je sa preko 270 sunčanih dana godišnje jedan od najsunčanijih gradova u Evropi. Mnogo hotela, sportska dvorana ’Topolica’, fudbalski i teniski tereni, atletska staza – sve su to idealni uslovi za pripreme banjalučkih sportista pod najpovoljnijim uslovima“, istakao je, između ostalog, Novaković, obraćajući se prisutnima, dodajući: ’Dobro, vaši vaterpolisti još uvijek ne mogu da dođu kod nas na pripreme jer nemamo bazen, ali obećavam da ću sve učiniti da uskoro i oni mogu doći’“, stoji u saopštenju iz Skupštine opštine Bar.

 
Posebno srdačan susret je bio sa Sašom Čudićem, koji je izabran za potpredsjednika Skupštine kao Crnogorac sa liste manjina. Novaković je aktuelizovao i želju SO Bar da se Banja Luka i Bar pobratime. „Jedan od gradova pobratima Banja Luke je Bari. Kada je već tako, ništa logičnije nego da započnemo i proces bratimljenja između naša dva grada Bara i Banja Luke. Taman da kod prijatelja odmorimo prije nego što trajektom, koji uskoro ponovo kreće, pređemo preko Jadrana“, rekao je Čudić.
 
Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka je naglasio: „Svakako da nam je prioritet, kao i Baru, nova radna mjesta i infrastruktura. Zbog toga ćemo našim iskustvom pomoći Baru da probleme koje ima riješi na najbolji mogući način kako ne bi ponavljali naše greške koje smo napravili u prethodnom periodu“.
 
Na sastanku sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem predsjednik SO Bar je istakao da će Bar pružiti svu podršku ovom gradu oko kandidature za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine. Takođe je na sastanku razgovarano o mogućnosti da dva grada zajednički učestvuju na konkursima kod EU iz fondova prekogranične saradnje.