Protokol

Gosti iz Slovenije u posjeti Novakoviću

| 04:05:2018 | 10:56:32

Predsjednik Skupštine opštine Bar Radomir Novaković primio je delegaciju iz Slovenije, u kojoj su bili gradonačelnik opštine Pivka koji je ujedno i predsjednik Udruženja opština Slovenije Robert Smrdelj, potpredsjednik Skupštine opštine Postojna Marjan Nagode, te predsjednik Sindikata Željeznica Slovenije za Kopar Davor Risnjak.
 

“U razgovoru je bilo riječi o mogućoj saradnji između opština Pivka, Postojna, Kopar i Bar. Smrdelj je rekao da je Pivka, ali i Udruženje opština Slovenije, spremno da pomogne svojim iskustvima Baru kako bi što bolje iskoristio pristupne fondove Evropske unije. Ovo se posebno odnosi na oblast elektronske vlade koja može donijeti mnogo ušteda i vremena i novca, kako građanima, tako i samoj opštini Bar.
 
Zahvaljujući se na posjeti, predsjednik SO Bar Radomir Novaković je istakao kako je svaka pomoć koja će povećati broj radnih mjesta, poboljšati infrastrukturu, ali i doprinijeti boljoj socijalnoj zaštiti, dobrodošla Baru. Posebno zanimanje Novaković je iskazao za saradnju željeznice i luke koja se pokazala kao ključna za postizanje dobrih rezultata luke Kopar”, ističe se u saopštenju iz kabineta predsjednika SO Bar.
 
Uručujući gostima našeg grada na poklon monografiju, Novaković je istakao: “Bar je otvoreni prijateljski grad prema svima koji u njega dolaze sa dobrim namjerama. Vašu posjetu bih iskoristio i da istaknem kako mi imamo 270 sunčanih dana godišnje i dosta hotela koji mogu biti odlična osnova za zimske pripreme sportista iz Slovenije. Naravno da su nam i gosti iz Slovenije dobro došli, jer u Baru imaju jedinstvenu priliku da se u istom danu okupaju u Jadranskom moru, na Skadarskom jezeru, ali i popnu na neki od planinskih vrhova u blizini”.
 
Gosti iz Slovenije su posjetu našem gradu završili obilaskom Starog Bara.