Protokol

Dr Srzentić se susreo sa kardinalom Pjetrom Parolinom

| 29:06:2018 | 17:00:56

Povodom obilježavanja praznika Svetog Petra Apostola, danas je u Konkatedrali u Baru održana Sveta misa kojoj je prisustvovao kardinal Pjetro Parolin, državni sekretar Svete stolice. Održavanju Svete mise u Konkatedrali, na poziv Barskog Nadbiskupa Roka Đonlešaja, prisustvovao je i predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić.
 
Pored Monografije Bara, a povodom imendana kardinala Parolina, dr Srzentić mu je uručio prigodan dar, specijalnu flašu crmničkog vranca.
 
Bila je to prilika da predsjednik Opštine upozna kardinala Parolina sa Barom, sa njegovim kulturno-istorijskim nasljeđem, privrednim resursima, ali i strateškim pravcima razvoja Bara, prvenstveno potencijale koje Bar ima u oblasti saobraćaja, poljoprivrede i turizma.

 
Dr Srzentić je naročito istakao da je Bar grad koji je nastao na razmeđi tri velike imperije i da je vjekovima čuvao multietnički sklad, harmoniju i toleranciju među različitim vjerama i nacijama te da je upravo to danas najveće bogatstvo ovoga grada.
 
Kardinal Pjetro Parolin, državni sekretar Svete Stolice, zahvalio je predsjedniku na poklonu i toploj dobrodošlici u Baru i istakao da je oduševljen svim prirodnim resursima koje Bar ima, a naročito multietničnošću i harmonijom koja predstavlja glavnu snagu savremenog društva.