Protokol

Raičević primio predstavnice NVO Žene Bara kuvaju srcem

| 08:08:2018 | 14:29:58

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević primio je danas predstavnice udruženja “Žene Bara kuvaju srcem“ i direktora JP “Kulturni Centar“ Bar Ćazima Nikezića, povodom stavljanja u funkciju fontane u Dvorcu kralja Nikole, ali i ostalih humanitarnh aktivnosti koje sprovodi ovo udruženje.
 
Predsjednik Raičević je izrazio zadovoljstvo posjetom istakavši da je u prethodnom periodu aktivno pratio rad udruženja i da je u potpunosti zadovoljan onim što su rezultati njihovih aktivnosti.
 
Posebno zadovoljstvo je izrazio zbog stavljanja u funkciju fontane u parku Dvorca kralja Nikole, koja je vratila stari sjaj tom dijelu grada.
 
Ljiljana Vujović, predstavnica udruženje “Žene Bara kuvaju srcem“, čestitala je predsjedniku Raičeviću izbor za prvog čovjeka Opštine Bar i zahvalila se na pozivu i prijemu koji je organizovao, posebno imajući u vidu činjenicu da je on uslijedio odmah nakon stupanja na dužnost. Ona je istakla da je grupa u prethodnom periodu sprovela značajan niz društveno korisnih aktivnosti koji su bili isključivo usmjereni za dobrobit građana Bara. Navele su da stavljanje u funkciju fontane nije jedina aktivnost koju su one sprovele u dosadašnjem periodu, već da su takođe sprovele aktivnosti sakupljanja donacija, akcije pomoći samohranim majkama grada Bara, obezbjeđenje odjeće za djecu, kao i knjiga i pribora za novu školsku godinu.

 
One su izrazile zahvalnost i JP “Kulturni centar“ Bar na mogućnosti da revitalizuju fontanu u Dvorcu kralja Nikole.
 
Na sastanku je dogovoreno da u narednom periodu zajedničkim snagama Opštine Bar i udruženja “Žene Bara kuvaju srcem“ realizuju projekat ozelenjavanja parka, stavljanje u funkciju parkovskog mobilijara u kompleksu Dvorca Kralja Nikole.
 
Za sve njihove aktivnosti, istakao je predsjednik Raičević, imaće podršku lokalne uprave i svih službi, jer su njihove aktivnosti prepoznate kao veoma značajne sa aspekta društvene odgovornosti.
 
Predstavnice udruženja uručile su predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću umjetnički rad, kombinacija akril i kamen, koje za potrebe prikupljanja finansijskih sredstava neophodnih za rad ovog udruženja, izrađuje jedna od članica, gospođa Jasmina Brnjada.