Protokol

Čestitke Raičevića i Orlandića povodom Kurban Bajrama

| 20:08:2018 | 15:21:41

Čestitke povodom Kurban Bajrama uputili su vjernicima islamske vjeroispovjesti predsjednik Opštine Dušan Raičević i predsjednik SO Bar Mićo Orlandić.
 
**************
 
Uvaženi gospodine Milaimi,
Povodom nastupajućeg Kurban Bajrama, Vama, Vašim saradnicima i svim vjernicima koji slave ovaj veliki islamski praznik, u ime Opštine Bar i u svoje lično, upućujem najsrdačnije čestitke.
 
Želim da ovaj veliki praznik u vaše domove unese ljubav, mir i blagostanje i da bajramski dani budu podsticaj ljudima da budu pažljiviji, velikodušniji i brižniji prema svojim prijateljima i komšijama, a naročito prema onima kojima je pomoć potrebna.
 
Ovaj veliki muslimanski praznik nas iznova podsjeća da su zajedništvo, tolerancija, međuvjerska i međunacionalna harmonija trajne i univerzalne vrijednosti na kojima baštinimo zajedničku budućnost svih građana Bara, ali i Crne Gore.
 
U to ime još jednom Vam upućujem iskrene čestitke povodom Kurban Bajrama.
 
S poštovanjem,
 
Predsjednik
Dušan Raičević
 
**************
 
Poštovani gospodine Milaimi,
 
U ime Skupštine opštine Bar i u svoje lično ime, Vama, Vašim saradnicima i svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom Kurban Bajrama, uz želju da ovaj veliki praznik provedete u miru, zdravlju i blagostanju, okruženi porodicom i prijateljima.
 
U tradiciji islama, dani Kurban Bajrama upućuju na pomaganje siromašnima, slogu, praštanje i pomirenje među ljudima, sve ono po čemu su multikonfesionalni Bar i Crna Gora oduvijek bili prepoznati, pa i u teškim vremenima.
 
Stoga, neka nas ovaj veliki praznik još jednom podstakne na toleranciju, međusobno uvažavanje i jačanje zajedništva, kao temeljne vrijednosti naše opštine i Crne Gore u cjelini.
 
Predsjednik,
Mićo Orlandić