Protokol

Raičević ugostio predsjednika bjelopoljske Opštine

| 20:09:2018 | 15:46:18

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević održao je danas radni sastanak sa predsjednikom Opštine Bijelo Polje Petrom Smolovićem. Bila je to prilika da predsjednici dvije opštine razmjene iskustva o funkcionianju lokalnih uprava, ali i da otvore određena pitanja od zajedničkog interesa.
 
Raičević je istakao da su Bar i Bijelo Polje gradovi koji tradicionalno baštine principe multietničnosti i multikonfesionalnosti, te da su kao takvi “prepoznati kao bastioni različitosti na jugu i sjeveru naše države”.
 
“Bar je grad koji je otvoren za svaki vid saradnje, naročito kada je u pitanju unapređenje saradnje sa gradovima na sjeveru naše države, koji će imati za cilj kvalitetniju povezanost južnog i centralnog dijela Crne Gore”, kazao je Dušan Raičević.
 
On je predsjednika bjelopoljske Opštine upoznao sa svim razvojnim projektima koje Opština Bar realizuje u oblasti vodosnabdijevanja i valorizacije turističkih potencijala.
 
“Danas sam od kolege Raičevića čuo da lokalna uprava radi na velikom broju razvojnih projekata. Siguran sam da Bar, uz mladu agilnu gradsku upravu prerasta u jedan od najznačajnijih gradova Jadrana u turističkom i privrednom smislu“ poručio je Smolović prilikom sastanka u Opštini Bar.
 
“Broj stanovnika porijeklom iz Bijelog Polja koji žive u Baru, a koji daju značajan doprinos razvoju grada, kao i saobraćajna povezanost ova dva grada, dovoljan su razlog da dvije opštine u narednom periodu unapređuju saradnju u okviru apliciranja za sredstva iz fondova EU i stvaraju partnerske odnose na kulturnom, sportskom i privrednom planu”, kaže se u saopštenju iz kabine predsjednika Raičevića.