Protokol

Delegacija USA broda USNS Yuma u posjeti Opštini Bar

| 28:09:2018 | 18:58:30

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, potpredsjednica Tanja Spičanović i potpredsjednik Radomir Novaković danas su ugostili delegaciju transportnog američkog broda “USNS Yuma”, na čelu sa kapetanom broda Aaron Reissom, predstavnicima američke ambasade u Crnoj Gori, kao i predstavnicima Mornarice Vojske Crne Gore.
 

Predsjednik Raičević je istakao da je današnja posjeta samo kontinuitet uspješnih posjeta američkih brodova, ali i NATO brodova koji su u prethodnom periodu bili u Luci Bar i neizostavno bili gosti u našoj opštini. On je današnje goste upoznao sa istorijskim, kulturnim, privrednim i turističkim karakteristikama i potencijalima Bara.
 
Kapetan broda Arron Reiss se u ime delegacije na čijem je čelu, i u svoje ime, zahvalio prvom čovjeku Opštine Bar i njegovim saradnicima na dobrodošlici i tom prilikom upoznao rukovodstvo Opštine sa opštim karakteristikama broda, koji je u službi vršenja vojnih transporta na moru.  
 
Nakon sastanka, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je zajedno sa gostima obišao transportni američki brod “USNS Yuma” koji je će do ponedjeljka biti usidren u Luci Bar.