Protokol

Orlandić čestitao jubilej Miroslavu Jovanoviću Timotijevu

| 04:10:2018 | 12:21:30

Predsjednik Skupštine opštine Bar, Mićo Orlandić uputio je čestitiku pjesniku Miroslavu Jovanoviću Timotijevu, povodom 50 godina stvaraštva:
 
Poštovani gospodine Jovanoviću,
 
Želim da Vam u ime Skupštine opštine Bar i svoje lično čestitam Vaš veliki jubilej 50 godina stvaralaštva u književnosti.
 
Vaše obimno književno stvaralaštvo stručna književna kritika visoko ocjenjuje i svrstava Vas u sam vrh crnogorske savremene književnosti.
 
Bar je ponosan na Vas i sve svoje stvaraoce, koji su svojim angažmanom dali i daju nemjerljiv doprinos kulturi Crne Gore, a naš drevni grad učinili prepoznatljivim i duhovno bogatijim, slijedeći njegovu najbolju tradiciju.
 
Vi ste gospodine Jovanoviću svojim kompletnim intelektualnim habitusom i stvaralaštvom, kako u poeziji tako i u literaturi za djecu, jedan od njegovih najistaknutijih predstavnika.
 
Sa željom da još dugo stvarate u zdravlju i Vama svojstvenom umjetničkom zanosu, još jednom Vam čestitam pola vijeka istinskog življenja u književnosti i koristim priliku da Vas najsrdačnije pozdravim.