Protokol

Delegacije iz stranih država gosti za Dan Bara

| 26:11:2018 | 17:14:16

Praznik Opštine Bar, 24. novembar, oduvijek je bio povod za jačanje prijateljstva sa gradovima i opštinama izvan granica naše zemlje. Tim povodom, u našem gradu su boravile delegacije prijateljskih gradova: Bora i Kragujevca iz Srbije, Krfa iz Grčke, Opštine Resen i Matice crnogorske iz Makedonije, Opšine Adana i pokrajine Karaisali i predstavnici fondacije Marmara iz Turske, kao i predstavnik Zajednice Crnogoraca u Albaniji.
 
Delegaciju grada Bora činili su gradonačelnik Aleksandar Milikić, predsjednik skupštine Dragan Žikić, kao i član Gradskog vijeća za oblast poljoprivrede Ljubiša Rapeđić. Iz makedonske opštine Resen, gosti su bili gradonačelnik Živko Gošarevski i savjetnik za finansije Dragi Tasevski. Gost iz grada Krfa bio je potpredsjednik Nikolaos Korakianitis. Iz Kragujevca su došli pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta Nikola Urošević i pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokaloj samoupravi Stefan Nikezić. Takođe, u Opštini Bar su boravile i tri delegacije iz Turske – dvočlana delegacija iz Opštine Adana, savjetnik predsjednika za energetiku Buğrahan Duru i savjetnica predsjednika za međunarodne odnose Özlem Süslüoğlu; iz adanske pokrajine Karaisali savjetnik predsjednika za štampu Zühtü Şafak, kao i predstavnici fondacije Marmara iz Istanbula Serhat Tabanca i Mustafa Ergin. Gosti Opštine Bar su bili i Miroljub Orlandić, predsjednik Matice crnogorske u Makedoniji i Marinko Ćulafić, predsjednik Zajednice Crnogoraca u Albaniji.
 
Organizovan je svečani prijem kod predsjednika Opštine Dušana Raičevića, na kojem je iskazana zahvalnost i čast povodom prisustva uvaženih delegacija, a dogovoreno je osnaživanje prijateljstva i jačanje saradnje naših gradova.
 
Predstavnici prijateljskih gradova su prisustvovali svečanostima koje su organizovane povodom proslave Dana opštine i iz Bara su odnijeli lijepe utiske.