Protokol

Raičević i Orlandić čestitali pravoslavni Božić

| 05:01:2019 | 12:20:41

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, povodom Božića, uputio je čestitku arhijerejskom namjesniku i parohu barskom, protojereju-stavroforu Slobodanu Zekoviću i pravoslavnim vjernicima:
 
Uvaženi gospodine Zekoviću,
 
Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, Božića, Vama, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti, u ime Opštine Bar i svoje ime, upućujem najiskrenije čestitke, uz želju da predstojeće praznične dane provedete okruženi porodicom i prijateljima u miru, zajedništvu i toplini doma, ispunjeni vjerom u bolju i sigurniju budućnost.
 
Dan Hristovog rođenja predstavlja simbol radosti za sve hrišćane, te nas neprestano podsjeća da su ljubav, razumjevanje i solidarnost osnovne vrijednosti na kojima počiva svaka zajednica. Ovo je prilika da očuvamo i ojačamo bogatstvo različitosti koje je vjekovima, čak u i najtežim vremenima, karakterisalo naš grad.
 
Neka Božić donese u Vaš dom dobro zdravlje, radost i blagostanje!
Hristos se rodi!
 
 * * * * *
 
Predsjednik SO Bar, Mićo Orlandić, povodom Božića uputio je čestitku svim pravoslavnim vjernicima:
 
U ime Skupštine opštine Bar i u svoje lično ime, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovjesti čestitam Badnje veče i Božić, u nadi da ga proslavljate u sreći, dobrom zdravlju i blagostanju.
 
Slaveći Badnje veče i Božić uvjeren sam da, radeći za dobro Crne Gore, jačamo naše uzajamno poštovanje, suživot, razumijevanje i toleranciju.