Hronika

Suđenje Pupoviću zakazano za 29. maj

by DNEVNE NOVINE | 06:04:2017 | 11:19:24

Suđenje Milanu Pupoviću okrivljenom da je umišljajno ubio Milana Škerovića, kada ga je 1. novembra prošle godine namjerno udario automobilom, zakazano je za 29. maj u Višem sudu u Podgorici, a sudiće mu vijeće kojim predsjedava Predrag Tabaš.
 
Prema navodima optužnice, Pupović je 1. novembra prošle godine oko 16.25, nakon svađe sa Vasilijem Boškovićem ispred kafea "Barka" u Baru ušao u "alfa romeo" i naglo velikom brzinom krenuo prema restoranu "Amfora".
 
Nakon pređenih kraćih rastojanja, više puta se naglo zaustavljao krećući se naglo naprijed nazad, nasrćući na Boškovića u namjeri da ga udari.
 
U jednom trenutku se vratio ispred lokala "Barka" gdje ga je pokojni Škerović opomenuo zbog ponašanja, pa je okrivljeni navodno naglo usmjerio automobil prema Škeroviću i udario u njega. Škerović je od siline udara završio na haubi automobila.
 
"Nakon toga se naglo, nesmanjenom brzinom i sa oštećenim na poklopcu motora vratio na desnu polovinu kolovoza šetališta, kada je oštećeni pao na asfalt, a on vozilom, nesmanjenom brzinom, nastavio u pravcu restorana Amfore, napuštajući lice mjesta" navodi se u optužnici.
 
Od siline udara i pada na asfalt Škeroviću su polomljene kosti lobanje što je prouzrokovalo oštećenja važnih moždanih centara. Preminuo je deset dana kasnije u Kliničkom centru Crne Gore.