Hronika

Uhapšen direktor Novog duvanskog kombinata

| 07:04:2017 | 10:53:08

“Direktor Novog duvanskog kombinata u Podgorici Baranin I.B, koji se dovodi u vezu sa švercom oko 8.000 zaplijenjenih paketa švercovanih cigareta, uhapšen je danas”, saznaje CdM.
 
Informaciju o hapšenju Boljevića potvrdila je i Uprava policije.
 
“Na graničnom prelazu Božaj, prilikom ulaska u Crnu Goru uhapšen je I.B. direktor firme ‘Novi duvanski kombinat’ AD Podgorica. On je lišen slobode po lokalnoj potjernici koja je za njim raspisana zbog osnovane sumnje da je našoj teritoriji počinio krivično djelo ‘krijumčarenje’”, navodi se u saopštenju UP.
 
Tužilaštvo sumnjiči Boljevića da je, zajedno sa Viktorom Drešajem, organizator šverca ove količine cigareta, različitih brendova, nepoznatih ovdašnjem tržištu. Navodno, sirovine duvana nabavljane su krijumčarskim putem iz Albanije, nakon čega je prerada i proizvodnja obavljana u NDKP.
 
Cigarete su zatim, sumnja se, skladištene na periferiji Podgorice i pripremane za krijumčarenje prema zemljama Bliskog istoka.
 
Novi Duvanski je početkom prošle godine preuzela Kompanija BMJ Industries iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, firma koja se jedina javila na šesti tender za dokapitalizaciju NDKP. Novi Duvanski kombinat postao je predmet istrage Specijalnog tužilaštva u aprilu prošle godine, kada su uhapšeni stečajni upravnik Duvanskog kombinata Veselin Raičević i izvršni direktor firme Zetagradnja Miloš Stojanović, zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj za vrijeme stečaja koji je uveden u Duvanski kombinat 2010. godine.