Hronika

UP: Imamo indicija ko je zapalio automobil

by Željko Milović | 09:04:2017 | 16:10:52

 U saopštenju Uprave policije ističe se da službenici Centra bezbjednosti Bar, uz podršku drugih organizacionih jedinica, „intenzivno rade na rasvjetljavanju aktiviranja eksplozivne naprave na vozilu u vlasništvu kolege Ivana Đokovića iz Bara“.
 

Improvizovana eksplozivna naprava je podmetnuta i aktivirana na pmv VW Golf VII, u vlasništvu pomoćnika komandira Interventne jedinice CB Bar, oko 4:00 juče, na parkingu u Ulici Rista Lekića u Baru. Na vozilu je nastala veća materijalna šteta. O događaju je obaviješten nadležni tužilac. Na licu mjesta je izvršen uviđaj.
 
„Ovim kriminalnim aktom organizovane kriminalne grupe na području Bara pokušavaju da zaustave policijske aktivnosti koje su usmjerene na prevenciju eventualno planiranih krivičnih djela i dokazivanje krivičnih djela koja su počinjena u prethodnom periodu. Uprava policije je odlučna u borbi protiv organizovanog i svih vidova kriminala i ovaj napad na imovinu policijskog službenika nas motiviše da te aktivnosti sprovodimo još žustrije i odlučnije, u zakonskim okvirima i u tijesnoj saradnji sa tužilaštvom“, kaže se u saopštenju Uprave policije.
 
Oni ističu da je CB Bar prethodnih mjeseci, „dolaskom novog načelnika i njegovih saradnika, postigao zavidne rezultate, a kao primjer navodimo da su sva krivična djela prijavljena u martu ove godine, a koja su se dogodila na području Opštine Bar, stoprocentno rasvijetljena“.
 
„U vezi sa predmetnim aktiviranjem eksplozivne naprave na vozilu kolege Đokovića, za sada možemo reći da CB Bar ima indicije o tome ko bi mogao da bude povezan sa ovim kriminalnim aktom i intenzivno radi na dokazivanju ovog djela“, kaže se u saopštenju Uprave policije.