Hronika

Policija kontrolisala stan, pronašla drogu

| 09:04:2017 | 16:18:03

Službenici Uprave policije MUPa, Centra bezbjednosti Bar su, sprovodeći aktivnosti na prevenciji i suzbijanju kriminaliteta, kontrolisali bezbjednosno interesantna lica i izvršili pretres stana u kojem su pronašli kokain i marihuanu.
 
Postupajući po operativnim saznanjima da se u stanu koji se nalazi u Ulilci maršala Tita vrši omogućavanje kokaina većem broju lica, izvršili su pretres stana V.V. (28) iz Bara, i na stolu u dnevnom boravku zatekli tri razvučene “linije” praškaste supstance bijele boje za koju se preliminarnom analizom utvrdilo da se radi o opojnoj drogi kokain (ukupne mase dva grama, pripremljene za konzumiranje), zatim jedna PVC kesica u kojoj se nalazila praškasta supstanca za koju se utvrdilo da je kokain (bruto težine 2,3gr) i jedan džoint u kojem se nalazila marihuana (bruto mase 1.6gr).  
 
U stanu su, pored vlasnika V.V, zatečeni i G.V, D.K, S.D. i E.M.
 
Službenici Odsjeka za borbu protiv droge, preduzimajući dalje kriminalističke mjere i radnje na ovom predmetu, saslušali su navedena lica i došli do sumnje da je V.V. u svome stanu počinio krivično djelo “omogućavanje uživanja opojnih droga”.
 
“O predmetnom događaju odmah je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se V.V. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, te mu da se uz krivičnu prijavu sprovede na dalju nadležnost. Od strane krim-tehničara urađena je preliminarna hemijska analiza oduzete droge, koja će biti proslijeđena Forenzičkom centru na dalje vještačenje. V.V. i ostala lica su članovi OKG grupacije iz Bara. Policijski službenici su u proteklom periodu protiv V.V. podnijeli više krivičnih prijava zbog krivičnih djela ‘ubistvo u pokušaju’, ‘nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija’, ‘nasilničko ponašenje’ i ‘teška tjelesna povreda’”, stoji u saopštenju Uprave policije.