Hronika

Krali u Brčelima i Gojnićima

| 10:04:2017 | 23:42:10

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su, preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, identifikovali i lišili slobode dva maloljetna i jedno punoljetno lice – V.B. (17), S.B. (16) i S.B. (26) iz Bara. Ova lica se sumnjiče da su počinila 20 krivičnih djela, od čega 16 KD “teška krađa”, tri KD “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija” i jedno KD “oduzimanje vozila”, na štetu devet fizičkih lica.  
 
Njih trojica su, kako se sumnja, tokom marta i početkom aprila ove godine, prvo po dogovoru vršili opservaciju porodičnih kuća i vikendica u selima Brčeli i Gojnići, te su potom koristeći to što su vlasnici bili odsutni provaljivali u ove kuće i vikendice. Oni su iz njih, sumnja se, otuđivali pokućstvo, namještaj, veću količinu upotrebljivog i trofejnog naoružanja i municije, pištolje, noževe, zlatni nakit i kućanske aparate, dok su u jednom slučaju otuđili i vozilo. Osumnjičeni su, sumnja se, zatim pomenute stvari i predmete otuđene iz kuća i vikendica odlagali na lokacije u blizini mjesta njihovog stanovanja.
 
Policijski službenici su pronašli i vlasnicima vratili veći dio otuđenih stvari i predmeta.
 
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnim tužiocima u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.
 
Službenici CB Bar su, podsjećamo, rasvijetlili sva krivična djela prijavljena u martu ove godine, a koja su se dogodila na području Opštine Bar.