Hronika

Ponovo prodao već prodatu zemlju

| 14:04:2017 | 16:48:46

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta danas su nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog sumnje da je počinio krivično djelo “prevara”.
 
Službenici Odsjeka su juče podnijeli krivičnu prijavu protiv A.D. (70) iz Bara, zbog osnovane sumnje da je, u namjeri da sebi pribavi protivpravanu imovinsku korist, nepokretnost koju je već jednom prodao i samim tim više nije bio njen vlasnik, ponovo prodao trećem licu, ali ovaj put “na prevaran način”.
 
A.D. je, kako se sumnja, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu treće lice – kupca nepokretnosti da je on stvarni vlasnik te nepokretnosti, te je od kupca na ime prodaje nepokretnosti nezakonito prisvojio novac. Vrijednost te nepokretnosti, koja se nalazi u KO Pečurice, je inače procijenjena na 200.000 eura. On je ovim, sumnja se, stvarnom vlasniku nepokretnosti, Č.M. iz Bara, pričinio materijalnu štetu u navedenom iznosu.
 
Č.M. je od A.D. prethodno kupio tu nepokretnost, te mu za to shodno ugovoru koji je sačinjen i ovjeren dao i novac. Međutim, Č.M. nije na osnovu tog ugovora kod nadležnog organa upisao nepokretnost na svoje ime, što je A.D. znao i zloupotrijebio kako bi imovinu čiji je Č.M. postao stvarni vlasnik prevarno prodao trećem licu.
 
Krivična prijava protiv A.D. je nadležnom tužiocu podnijeta u redovnom postupku.