Hronika

Uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti

| 14:04:2017 | 22:16:31

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar lišili su slobode Z.K. (58) iz Bara, zbog sumnje da je danas, na štetu sugrađanke E.K, počinio krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti”, u sticaju sa krivičnim djelom “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”. Od Z.K. su oduzeti oružje, municija, eksploziv, detonirajuće kapisle i sporogoreći štapini.
 
Oštećena E.K. je danas, oko 13:50, prijavila da joj je prethodno Z.K, ispred njene porodične kuće u Baru uputio ozbiljne prijetnje da će je lišiti života. Službenici CB Bar su odmah postupili po njenoj prijavi i došli na lice mjesta gdje su utvrdili da se nakon prijetnji koje je Z.K. uputio E.K. umiješao Z.S. (50) iz Bara, koji se tu zatekao, te da je Z.S. zatim zadao Z.K. više udaraca stisnutim šakama u predjelu glave.
 
Policijski službenici su se potom uputili u kuću Z.K, od kojeg su, nakon obavljenog razgovora, oduzeli: lovačku pušku marke L.C.Smith, 30 komada lovačkih patrona cal. 12 mm, sedam improvizovanih – ručno pravljenih pakovanja u PVC foliji u kojima se nalazio eksploziv, 156 detonatorskih kapisla, tri detonatorske kapisle u kojima se nalazio sporogoreći štapin sa šibicom i tri metra sporogorećeg štapina.
 
Z.K. je lišen slobode. O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, kojem je Z.K. večeras priveden uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela.
 
Oduzeto oružje, municija, eksploziv i ostalo će biti upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.
 
Takođe, službenici CB Bar će, u redovnom postupku, Sudu za prekršaje u Budvi – Odjeljenju u Baru podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Z.S, zbog fizičkog napada počinjenog na štetu Z.K, odnosno prekršaja iz čl. 10 stav 2 Zakona o javnom redu i miru.