Hronika

Osamnaestogodišnjak vozio 198 km/h

| 18:04:2017 | 17:42:44

Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su juče, registrovali, a potom i privremeno isključili iz saobraćaja i procesurali S.M. (18) iz Bara koji je upravljao vozilom marke “Alfa Romeo” brzinom od 198 km/h u mjestu Goričani u Podgorici, gdje je ograničenje brzine 80 km/h. Najveća dozvoljena brzina, shodno odredbama člana 37a Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, za vozila kojim upravljaju mladi vozači i vozači početnici ograničena je inače na 70 km/h, bez obzira na ograničenje brzine kretanja vozila na putu. 
 
Protiv S.M. je podnešena prekršajna prijava zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozilom van naseljenog mjesta, privremeno je isključen iz saobraćaja, i od njega je privremeno oduzeta vozačka dozvola do odluke Suda za prekršaje.
 
“Analize saobraćajnih nezgoda i njihove posljedice ukazuju na to da je ljudski faktor dominantan uzročnik većine saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa najtežim posljedicama. Iz tog razloga još jednom ukazujemo svim učesnicima u saobraćaju na važnost poštovanja saobraćajnih propisa, čime će se preventivno uticati na eventualne najteže posljedice saobraćajnih nezgoda, kao i pokazati odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici”, kažu u Upravi policije.