Hronika

Policija: Uhapšeni nakon što su upali u stan i tražili novac

| 22:04:2017 | 11:57:34

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar rasvijetlili su iznudu u roku od dva i po sata od prijave događaja i lišili slobode L.L. (18), N.G. (18), F.V. (18) i D.P. (17) iz Bara, zbog sumnje da su, na štetu M.Ć. (27) iz Bara, počinili ovo krivično djelo.
 
Iznuda je Centru bezbjednosti Bar prijavljena juče, oko 00:30, od strane oštećenog M.Ć. Službenici CB Bar su odmah postupili po prijavi i osumnjičene lišili slobode oko 3 časa ujutru.
 
Sumnja se da su ova četiri lica juče oko 00:20 časova došla do stana oštećenog M.Ć. u Baru, dok je ovo lice spavalo, te da su upotrebom fizičke snage i lomom vrata provalila u stan. Nakom ulaska L.L. je, kako se sumnja, uz prijetnju nožem koji je uzeo iz kuhinje oštećenog od ovog lica zahtijevao da mu preda 500 eura. M.Ć. je L.L. dao 55 eura koje je imao kod sebe, nakon čega je L.L, kako se sumnja, držeći nož uperen u leđa M.Ć, ovo lice izveo iz stana i ulaza zahtijevajući od njega da od stanara susjednog ulaza pribavi još 450 eura. M.Ć. je u jednom momentu uspio da se otrgne od L.L. i trčeći je došao u CB Bar gdje je prijavio događaj.
 
Policijski službenici su pronašli L.L, N.G, F.V. i D.P. i od njih su uzeli izjave. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru. Ova četiri lica su lišena slobode, zbog osnovane sumnje da su na štetu M.Ć. počinili krivično djelo iznuda.  
 
Osumnjičeni L.L, N.G. i F.V. su privedeni državnom tužiocu u ODT u Baru dok je D.P. priveden državnom tužiocu za maloljetnike u ODT u Baru.