Hronika

Pronađeno i oduzeto oko 3,5 kg marihuane

| 24:04:2017 | 14:30:56

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droga su, preduzimajući svakodnevne aktivnosti u cilju suzbijanja i sprječavanja krijumčarenja i stavljanja u promet opojnih droga, izvršili pregled voza koji saobraća na liniji Bar – Beograd i pronašli i oduzeli oko 3,5 kg opojne droge marihuana.
 
Oni su izvršili pregled voza na dijelu pruge između Bara i Virpazara, i u jednom kupeu pronašli tri PVC pakovanja, oblijepljena selotejpom u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine 3516 grama. Prilikom kontrole, u kupeu je zatečen V.P. (50) iz Beograda. 
 
“Dalja kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je ovo lice namjeravalo da opojnu drogu prokrijumčari vozom preko naše države na teritoriju Republike Srbije. Pronađena i oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja. O događaju je obaviješten državni tužilac koji je naložio da se V.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ‘neobvlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga’”, kaže se u saopštenju Uprave policije.