Hronika

Dvostruko ubistvo u Šušanju, uhapšen osumnjičeni

| 05:05:2017 | 11:02:58

Bračni par Dušan i Bosiljka Kalezić pronađeni su jutros u porodičnoj kući u Šušanju bez znakova života. Kako saznajemo iz policije, zbog sumnje da je ubio Kaleziće slobode je lišen Uroš Jegdić (1962.). 

Iz policije su saopštili da su službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su pronašli i oko 10,30 časova lišili slobode U.J. (55) iz Bara, koji je kako se sumnja danas tokom ranih jutarnjih časova lišio života komšije, bračni par D.K. (64) i B.K. (52).
 
“U.J. je nakon izvršenja krivičnog djela bio u bjekstvu a policijski službenici su ga pronašli pretragom terena.
 
Teško ubistvo počinjeno na štetu D.K. i B.K. je Centru bezbjednosti Bar prijavljeno jutros oko 08,50 časova. Ubrzo nakon prijave događaja, službenici CB Bar su došli do identiteta U.J. kao lica za koje se sumnja da je počinilo ovo krivično djelo i od tog momenta su tragali za njim. Pronađen je i lišen slobode oko sat i po nakon prijave događaja.
 
Na osnovu podataka kojima raspolažemo, sumnja se da je U.J. tokom ranih jutarnjih časova provalio u kuću komšija D.K. i B.K, koja se nalazi u mjestu Šušanj, te da ih je lišio života upotrebom vatrenog oružja odnosno pištolja „CZ“.
 
Službenici CB Bar su tragajući za U.J. na jednoj lokaciji pronašli predmetni pištolj koji je, kako se sumnja, koristio prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.
 
Na licu mjesta se vrši uviđaj. Tijela D.K. i B.K. će biti upućena na Odjeljenje sudske patologije u Kliničkom centru u Podgorici radi vršenja obdukcije. Pištolj, kao i ostali izuzeti tragovi sa lica mjesta, biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
 
Slijedi dalja kriminalistička obrada i privod osumnjičenog U.J. nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.”, kaže se u saopštenju Uprave policije.