Hronika

Maloljetnici opljačkali učenika iz Azerjbedžana

by DAN, Dragan Stojanović | 08:05:2017 | 11:18:46

Učenik iz Azerbejdžana koji živi u Sutomoru napadnut je i pretučen kada su ga dva maloljetnika opljačkala. Napad se desio u Baru, a policija je uhapsila dvojicu maloljetnika zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.
 
Azerbejdžanac pohađa barsku gimnaziju “Niko Rolović”, a napadnut je pri povratku kući. Dvojica maloljetnika iz Bara su ga zaustavila i od njega zahtijevali da im preda mobilni telefon. Pošto je dječak to odbio počeli su da ga udaraju po glavi i oteli mu telefon. Dječaku je ukazana medicinska pomoć u Kliničkom centru Crne Gore. Prema nezvaničnim informacijama zadobio je težu povredu u predjelu vilice.
 
Barska policija je u kratkom roku rasvijetlila ovo razbojništvo i privela dva maloljetna lica. O događaju je obaviješten tužilac koji je tražio da im se odredi pritvor. Nakon saslušanja osumnjičeni su sprovedeni u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.
 
O napadu na učenika iz Azerbejdžana obaviješteno je i Osnovno državno tužilaštvo u Baru. Narednih dana, nakon što se sprovedu sve istražne radnje, znaće se šta se tačno osumnjičenima stavlja na teret i da li će biti okrivljeni i za nanošenje tjelesnih povreda.