Hronika

Oduzet pištolj u ilegalnom posjedu

| 11:05:2017 | 11:04:30

Barska policija podnijela je krivičnu prijavu protiv L. J. (78) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
 
"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv L.J. (78) Sutomora – Opština Bar, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Naime, policijski službenici CB Bar su juče, postupajući shodno pribavljenoj naredbi izdatoj od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Baru, izvršili pretres kuće i drugih prostorija u Sutomoru, koje koristi M.J. (44), sin L.J. Prije početka pretresa M.J. je policijskim službenicima predao pištolj „CZ“ cal. 7,65 mm u ilegalnom posjedu, za koji je kazao da pripada njegovom ocu L.J. Pretresom su pronađeni i oduzeti i okvir za automatsku pušku i okvir od pištolja „CZ“ 99. Shodno navedenom, u službenim prostorijama CB Bar su uzete izjave od M.J. i L.J. tokom kojih je utvrđeno da pomenuti pištolj „CZ“ cal. 7,65 mm pripada L.J, te da ovo oružje nije registrovano u Crnoj Gori", kazali su iz Uprave policije.
 
U saopštenju se navodi da je o svemu upoznat nadležni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se protiv L.J. u redovnom postupku podnese krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.
 
"Pištolj će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja", kazali su iz Uprave policije.