Hronika

Četiri lica u Baru lišena slobode

| 24:05:2017 | 13:17:03

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su preduzimajući planske aktivnosti na otkrivanju, rasvjetljavanju i dokazivanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršenih na teritoriji Opštine Bar, identifikovali i nadležnom tužilaštvu procesuirali četiri lica, zbog sumnje da su izvršila dva krivična djela “teška krađa” i jedno krivično djelo “prikrivanje”.
 
Službenici CB Bar su rasvijetlili krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta koja su se dogodila od početka maja na teritoriji Opštine Bar i podnijeli krivične prijave protiv M.N. (18) iz Bara, Ž.D. (50) iz Plužina, R.N. (23) iz Bara zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo “teška krađa” i protiv R.J. (27) iz Bara zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “prikrivanje”.
 
M.N, Ž.D i R.N. su, kako se sumnja, u periodu od početka maja do 18. maja otuđila: metalne konstrukcije od zvučnika, kablove od struje, manju vitrinu za piće, četiri rosfajne police, aluminijske lajsne za zidove, plafonjerke, spojne jedinice za klimu, aparat za varenje marke “Cerb”, bušilicu marke “Makita”, bormašinu marke “Bosh”, produžni kabal i drvenu kutiju u kojoj je se nalazio razni sitni alat. Oni su otuđene predmete sumnja se, prodavali na otpadu sekundarnih sirovina jednom licu koje nije znalo da predmeti potiču iz krivičnog djela, da bi kasnije, u dva navrata otuđene stvari prodavali R.J. koji je, kako se sumnja, imao saznanja da predmeti potiču iz krivičnog djela.
 
O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac, a Osnovni državni tužilac u Baru je naložio da se podnese posebni izvještaj kao dopuna krivične prijave podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv M.N, Ž.D. i R.N.  zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela “teška krađa” i protiv R.J. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “prikrivanje”. Krivične prijave protiv Ž.D, R.N. i R.J. su podnijete u redovnom postupku, dok je M.N. lišen slobode i sproveden u ZIKS, zbog ranije počinjenog krivičnog djela, takođe iz oblasti imovinskih delikata.