Hronika

Ronioca umalo ubili dinamitom

by RTCG | 07:06:2017 | 10:07:04

Rukometaš Božidar Nikočević (24) umalo je stradao kada je blizu njega, dok je ronio iza Volujice, juče oko podne nepoznata osoba bacila dinamit.
 
Na tridesetak metara od Nikočevića, koji je kao podvodni ribolovac imao i vidnu markaciju i ronio na oko 15 metara dubine, pala je eksplozivna naprava, ošamutila ga, a kada se oporavio od šoka potekla mu je krv na usta i nos, piše “Pobjeda”.
 
“Nijesam vidio ko je bacio dinamit. Tada sam gledao da se domognem stijene. Potom sam uspio u takvom stanju da doplivam do plaže iza Volujice. Stala je krv, ali je onda krenula glavobolja i bol u sinusima, počele su da mi trnu jagodice… Znam da je eksploziv bio jak, jer je oko mene isplivalo puno mrtve ribe”,  ispričao je Nikočević.
 
Kada se čamcem domogao Bara, javio se ljekaru, a slučaj prijavio policiji.
 

Zapisnik i izjavu datu u policiji objavio je na Facebooku uz komentar da zahvaljujući nepoznatim dinamitašima neće biti u mogućnosti da narednih sedam dana trenira, jer mu je prepisano strogo mirovanje i terapija.
 
“Za mene je najbitnije da sam izvukao živu glavu. Nikome ne bih poželio da na otvorenom moru, gdje nema nikoga blizu, pljuje krv i da krvari iz nosa. Nadam se da nikad više neću biti u toj situaciji. Sada je sve na nama građanima koji svjesno moramo prijavljivati (ne)ljude koji ovo rade i na policijskoj ažurnosti”, naveo je Nikočević.
 
On je rekao da je i prije nekoliko godina bio u sličnoj situaciji, kada je dinamitaš blizu njega bacio napravu i pobjegao.
 
“Ipak, ne pamtim da je krivolov eksplozivom u tolikoj mjeri prisutan kao ove godine. Prije nekoliko dana sam čak prijavio policiji da je bačen eksploziv uz sam barski lukobran”,  kazao je rukometaš.