Hronika

Podnijet optužni prijedlog protiv Kožara

by POBJEDA | 13:06:2017 | 10:24:32

Osnovno državno tužilaštvo u Baru podnijelo je optužni prijedlog protiv Baranina Alana Kožara zbog sumnje da je naručio aktiviranje eksplozivne naprave ispod automobila komandira barske Interventne policije Ivana Đokovića.
 
On se sumnjiči da je angažovao sugrađane Aliju Metovića i Iliju Kovačevića da 8. aprila eksplozivom unište automobil Đokoviću.
 
Osumnjičenima se na teret stavljaju krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija putem podstrekavanja.
 
Prema navodima optužnog prijedloga, Kožar je 31. marta u službenim prostorijama Uprave policije Centra bezbjednosti u Baru prijetio da će napasti komandira Đokovića.
 
Okrivljeni Kožar je od 31. marta do 8. aprila u Baru, umišljajno, podstrekavao Metovića i Kovačevića na krivična djela izazivanje opšte opasnosti, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija navodi se u optužnom prijedlogu. Metović i Kovačević su, prema stavu Tužilaštva, u Ulici Rista Lekića, po prethodnom dogovoru, aktivirali napravu urađenu od eksplozivne materije trinitrotoulena (TNT), koju su neovlašćeno nabavili odNN lica i bacili je na vozilo “golf VII”, koji je u vlasništvu Đokovića.
 
Како se navodi u optužnom prijedlogu, okrivljeni su na ovaj način doveli u opasnost imovinu vrijednu više od 31.000 eura. Požar sa Đokovićevog automobila proširio se na vozila “nisan” i “mercedes”. Procijenjena šteta na ovim vozilima je skoro 13.000 eura.
 
Za Kožarom je, kako je Pobjeda objavila, prošle nedjelje raspisana međunarodna potjernica jer je nedostupan crnogorskim istražiteljima.