Hronika

Uhapšeni zbog pokušaja iznude

| 14:06:2017 | 21:11:14

Baranin S.J. (22) uhapšen je sinoć, dok se za  njegovim sugrađaninom E.M. (23), D.H. (20) iz Peći sa boravkom u Baru, Z.N. (22) iz Rožaja nastanjen u Baru i S.J. (22) iz Bara traga zbog sumnje da su pokušali da od Ulcinjanina A.M. (30) iznude 10.000 eura.
 
Kako je saopšteno iz policije, sve četiri osumnjičene osobe su tzv. bezbjednosno interesantna lica i protiv njih će biti podnijete krivične prijave.
 
"Da je nad njim pokušana iznuda je Dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj prijavio A.M. sinoć, 13.06.2017. godine oko 18,40 časova. Prethodno tog dana su, kako se sumnja, ova četiri lica kontaaktirala A.M, navodno u namjeri da od njega kupe vozilo „Audi“ A5 koje je oglasio za prodaju. Po dolasku A.M. na dogovoreno mjesto u Ulcinju, u vozilo su sa njim sjeli E.M. i D.H. i odvezli se do pumpe gdje su mu, sumnja se, saopštili pravu namjeru odnosno gdje su od njega pokušali da prijetnjom iznude novac u iznosu od 10.000 eura. Nakon izvjesnog vremena, ova dva lica i oštećeni se vozilom vraćaju na mjesto gdje su se prethodno sastali i gdje su ih sada čekali Z.N. i S.J. Po izlasku iz vozila, sva četiri osumnjičena lica su, kako se sumnja, prišla oštećenom i od njega uz prijetnje tražila da im preda 10.000 eura. Nakon toga su mu, sumnja se, ostavili rok za predaju novca od 24 časa i uputili se vozilom u pravcu Bara", navode iz policije.
 
Osumnjičeni S.J. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.