Hronika

Džikniću produžen pritvor

by DNEVNE NOVINE | 15:06:2017 | 11:19:17

Beranac Vučić Džiknić, koji se tereti da je u novembru prošle godine ubio tasta Božidara Asanovića (72), ranio taštu Ivku (71) i suprugu Olgu (44), odlukom Apelacionog suda ostaće u pritvoru. Na teret su mu stavljena krivična djela teško ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
 
Džiknić je krvavi pir počinio sredinom novembra 2015. godine u apartmanima "Asanović", u Čanju kod Sutomora. Prema navodima optužnice, Džiknić je u porodičnoj kući svoga tasta, neovlašćeno držeći i noseći automatsku pušku nepoznate marke, ručnu bombu "M75" kao i eksplozivnu napravu sačinjenu od trinitrotoluena i amonijum nitrata, sa umišljajem pokušao da liši života više lica. Iz puške je u pravcu tasta ispalio više projektila, nanoseći mu povrede usljed kojih je kod Asanovića nastupila smrt na licu mjesta, dok je u pravcu oštećenih Ivke i Olge ispalio više projektila, nanoseći im osobito teške tjelesne povrede.
 
Nakon što je izvršio krvavi pir, Džiknić je pokušao da izvrši samoubistvo.
 
Apelacioni sud je ocijenio da je opravdano da Beranac ostane u pritvoru, jer mu prijeti kazna od najmanje 10 godina robije, zbog čega postoji opasnost da će, ukoliko se nađe na slobodi, pobjeći. Ta opasnost povećana je činjenicom da mu porodica živi u inostranstvu i da bi mu mogli pomoći u skrivanju.