Hronika

Baza u Sutomoru, krađe po primorju

by VIJESTI | 02:07:2017 | 14:11:21

Inspektori kriminalističke policije uhapsili su prekjuče Rumunku Elenu Tican (42) i Danu Tošić (38) iz Pirota koje se sumnjiče da su izvele veliku pljačku u Budvi, kada su prije mjesec iz luksuznog apartmana iznijele sef sa novcem i zlatnm nakitom.

Inspektori su uhapsili Rumunku preksinoć, dok je pokušala da upadne u apartman u Starom gradu, dok su njenoj “koleginici” lisice na ruke stavljene juče popodne, kada je sa suprugom pokušavala da napusti Crnu Goru.

Time je rasvijetljena serija najvećih krađa u metropoli turizma.

Iskusne lopovkinje su sa muževima iznajmile apartman u Sutomoru, koji im je bila baza, a onda su obično rentirale automobile i ordinirale po crnogorskom primorju. Prvu veliku krađu izvele su prošlog mjeseca kada su upale u apartman u Starom gradu iz koga su iznijeli sef u kome je bilo 26.000 švajcarskih franaka, 400 eura, nešto dolara i zlatni nakit. Nakon te krađe, na meti se našao bogati Rus sa Svetoga Stefana, u čiji su apartman ušle i iz njega uzele 2.000 eura, 21.000 rubalja i zlatni nakit. Rent-a-kar automobile su iznajmljivale u Baru. Prema policijskim podacima, počinile su i tešku krađu na štetu Simonide Kordić, odbornice DF u SO Herceg Novi.