Hronika

Identifikovan vozač koji je preticao u tunelu

| 01:09:2017 | 10:55:13

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar identifikovali su vozača čiji je snimak preticanja više vozila velikom brzinom u tunelu Sozina objavljen na društvenim mrežama i portalima.
 
“Radi se o M.M. (25) iz Bara, koji je povratnik u teškom kršenju saobraćajnih propisa. Saobraćajna policija je do sada u više navrata sankcionisala M.M, odnosno protiv njega više puta podnosila prijave Sudu za prekršaje, za koje mu je Sud izricao novčane kazne. Od M.M. je uzeta izjava u CB Bar na okolnosti teškog kršenja ZOBS-a u tunelu Sozina kada je, kako se vidi na snimku, vozilom za koje se ispostavilo da se radi o ‘VW Golf III’, barskih registarskih oznaka, velikom brzinom pretekao više vozila. Preticanje vozila u tunelu je zabranjeno, a osim toga M.M. se kretao brzinom koja je mnogo veća od dozvoljene brzine kretanja”, kaže se u saopšteenju Uprave policije.
 
Od M.M. će, shodno zakonskim propisima, biti privremeno oduzeta vozačka dozvola i saobraćajna policija će protiv njega nadležnom Sudu podnijeti prekršajnu prijavu zbog kršenja ZOBS-a.
 
Zbog ovakvih slučajeva kršenja ZOBS-a, policija će u propisanoj proceduri nadležnima podnijeti inicijativu za izmjenu i dopunu ovog Zakona kako bi Zakon omogućio da se ovakvi prekršaji u saobraćaju strožije sankcionišu.