Hronika

Nastavljeno suđenje Milanu Pupoviću

by DNEVNE NOVINE | 19:09:2017 | 10:34:47

Saslušanjem svjedoka Vasilija Boškovića juče je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje Milanu Pupoviću koji se tereti da je umišljajno ubio Milana Škerovića kada je 1. novembra prošle godine namjerno udario automobilom. Svjedok je izjavio da je te večeri Škerović bio kod njega na slavi, te da su poslije ponoći pošli u neki lokal kako bi nastavili slavlje.
 
"Ne znam odakle se odjednom pojavio sada optuženi Milan Pupović, koga je pokojni Škerović dočekao ispred lokala. Škerović je znao da nas dvojica ne govorimo, ali ga je doveo za naš sto i tražio da jedan drugom pružimo ruku govoreći Pupoviću da sam postao stric. Pošto smo se pomirili, Škerović je izašao iz lokala, zbog neke svoje obaveze. Pupović je u tom trenutku krenuo da izađe iz kafića i ja sam ga ispred lokala povukao za uvo. Trgao je glavu i bijesan otišao u svoje vozilo. Startovao je i počeo da me juri po platou ispred kafića. Koliko se sjećam, četiri ili pet puta se vraćao vozilom naprijed nazad prema meni sa namjerom da me udari. Uspio sam da to izbjegnem da bi Pupović prilikom zadnjeg puta vozilo okrenuo u rikverc i tada je udario u neko vozilo koje se pomjerilo i mene cimnulo", kazao je Bošković.
 
On je naveo da je tada vidio Škerovića koji prilazi iz pravca parkinga na šetalištu i govori Pupoviću "stani govedo ubi čovjeka”.
 
"Siguran sam da ga je Pupović u tom trenutku namjerno udario i on je od siline udara pao preko haube i krova automobila", ispričao je svjedok.