Hronika

Državljanin Srbije optužen za krađu u Čanju

| 04:10:2017 | 10:12:09

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar rasvijetlili su tešku krađu počinjenu u avgustu ove godine u hotelu „Biserna obala“ u Čanju, kada je obijen sef i iz njega otuđeno 21.515 eura. Protiv S.B. (50) iz Vrnjačke Banje – Republika Srbija, koji je identifikovan na osnovu mjera i radnji koje su sproveli službenici CB, Bar kao i vještačenja u Forenzičkom centru, podnijeta krivična prijava.
 
Kriminalistička obrada, kao i prikupljeni materijalni dokazi, upućuju na sumnju da je S.B. u toku noći između 19. i 20. avgusta 2017. godine podesnim sredstvom obio vrata u hotelu „Biserna obala“ u Čanju, nakon čega je ušao unutra i obio bravu blagajničkog sefa, iz kojeg je potom otuđio 13.200 eura koje su bile vlasništvo blagajnika u hotelu (D.S.), kao i 8.315 eura u vlasništvu hotela „Biserna obala“ Čanj – AD „Recreatours“. 
 
Službenici CB Bar su preduzeli aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela odmah po saznanju da je izvršeno, a mjere i radnje koje su preduzeli, zajedno sa vještačenjima u Forenzičkom centru, dovele su do identifikovanja S.B.
 
Protiv S.B. je nadležnom državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio KD “teška krađa”. Za S.B. je raspisana potraga, budući da se ne nalazi u Crnoj Gori.