Hronika

Policija uhapsila osumnjičene za paljenje automobila

by POBJEDA | 18:10:2017 | 09:48:53

Policija je za samo deset sati identifikovala i uhapsila Aleksandra Sekulovića (19) i Rajka Mihajlovića (18), za koje se sumnja da su u noći između ponedjeljka i utorka polili benzinom pa zapalili službeno vozilo “dačia daster“ koje je koristio službenik granične policije Svetislav Filipović.
 
To je u izjavi za Pobjedu potvrdio načelnik barske policije Drago Spičanović.
 
Automobil “dačia daster“ je bio parkiran u Ulici Rista Lekića ispred zgrade u kojoj Filipović stanuje. Vatrena stihija se proširila i na vozilo “reno“ koje u vlasništvu Filipovićevog komšije.
 
Nakon nekoliko sati intenzivne istrage, policija je prikupila dokaze i identifikovala Sekulovića i Mihajlovića koji se sumnjiče za podmetanje požara.
 
Direktor Uprave policije Slavko Stojanović čestitao je službenicima Bara na brzom rasvjetljavanju požara na službenom vozilu granične policije.
 
Stojanović je u izjavi za Pobjedu istakao da je krivično djelo riješeno za desetak sati i da to zaslužuje svaku pohvalu s obzirom , na to da je za rasvjetljavanje ovakvih kririvična djela potrebno izvjesno vrijeme.
 
“Policija neće posustati u borbi protiv kriminala, posljednji rezultati i ovaj događaj nas podstiču da se protiv najtežih krivičnih djela borimo još jače, a još jedan od prioriteta u radu svakako biti rješavanje krivičnih djela učinjenih na štetu policijskih službenika i imovine Uprave policije”, istakao je Stojanović.
 
Radeći na identifikovanju osoba koje su podmetnule požar ispod vozila službenika granične policije Svetislava Filipovića, barska policija pretresla je Vladimira Zindovića i pronašla 113 grama marihuane.
 
Zindović je poznat istražiteljima po krivičnim djelima povezanim sa narkoticima.