Hronika

Prodavao drogu u blizini škole

photo: Ilustracija | 27:10:2017 | 12:06:30

Službenici Uprave policije MUP-a – Službenici Centra bezbjednosti Bar su, postupajući po operativnim saznanjima, izvršili pregled lica u neposrednoj blizini OŠ “Jugoslavija“ u Baru, i tom prilikom protiv jednog lica podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo “omogućavanje uživanja opojnih droga”.
 
Naime, službenici CB Bar Interventne jedinice su, 26. oktobra oko 17:30, ispred kotlarnice koja pripada OŠ “Jugoslavija” zatekli četiri lica, I.Ć. (27) iz Bara, A.V. (31) iz Bara, D.O. (18) iz Rusije sa privremenim boravkom u Baru i A.P. (17) iz Rusije sa privremenim boravkom u Baru, kako konzumiraju džoint, u kome se nalazila, kako se sumnja, marihuana. 
 
U unutrašnjosti kotlarnice, od koje je I.Ć. posjedovao ključ, policijski službenici su pronašli i oduzeli 17 pvc kesica u kojima se nalazila marihuana, jedna veća pvc kesa sa istim sadržajem, veći broj sjemenki zelene boje za koje se sumnja da potiču od marihuane, 30 komada čaura cal. 7,62mm, 25 komada puščane municije cal. 7,62 mm, 11 komada municije različitog kalibra, od kojih je jedan cal. 7,62 mm tzv. “dum-dum” metak, kao i džoint u kome se nalazila marihuana, bajonet sa metalnom futrolom crne boje, četiri drobilice, nož, staklenu posudu sa tragovima marihuane, dvije nargile i ostaci od dvije ručno pravljene cigarete u kojima se nalazila marihuana. 
 
Ukupno je pronađeno i oduzeto oko 64 grama biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Opojna droga i ostali predmeti će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.
 
O događaju je obaviješten državni tužilac u Baru koji je naložio da se protiv I.Ć. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo “omogućavanje uživanja opojnih droga”.