Hronika

Apelacioni sud ukinuo presudu za ubistvo supruge

by DAN | 03:11:2017 | 15:52:58

Apelacioni sud ukinuo je presudu Nazimu Ljikoviću (39) iz Ostrosa kod Bara, osuđenom na 15 godina i pet mjeseci zatvora za ubistvo supruge koja je bila u drugom stanju i nedozvoljeno držanje oružja. Prvostepenu presudu u Višem sudu u Podgorici u martu ove godine izrekao je sudija Vladimir Novović, piše Dan.

Sud je u prvostepenom postupku isključio javnost radi zaštite morala, kako porodice okrivljenog, njegovo troje maloljetne djece, tako i oštećene porodice.
 
U toj presudi se navodi da je Ljiković s umišljajem ubio suprugu 12. marta 2015. godine oko 21.35 na lokalnom putu. U trenutku kada je ona uzela telefon da pozove brata, okrivljeni je u nju ispalio osam hitaca, od kojih je pet pogodilo i usmrtilo.
 
Sudije Apelacionog suda uvažile su žalbu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, optuženog i njegovog branioca i ukinule presudu, a predmet vratili prvostepenom sudu na ponovno suđenje.
 
“U ponovnom postupku prvostepeni sud će provesti do sada provedene dokaze, po potrebi i nove, utvrditi odlučne činjenice, odnosno dati razloge o činjenicama odlučnim za donošenje odluke o kazni. Drugostepeni sud će iz spisa predmeta izdvojiti službenu zabilješku Uprave policije, koju je sačinio policijski službenik E.D, u dijelu obavještenja koje je prikupljeno od građanina G.N. na okolnosti kritičnog događaja. Nakon što u ponovnom postupku postupi na ovaj način, sud će biti u mogućnosti da pravilno i potpuno utvrdi činjenično stanje i da razumljive i jasne razloge o svim odlučnim činjenicama, i donese zakonitu odluku”, navodi se u rješenju Apelacionog suda.