Hronika

Branioci tražili da se ukine presuda Pavićeviću

by VIJESTI | 09:11:2017 | 10:44:58

Branioci Žarka Pavićevića i Danijele Krkotić tražili su juče od Apelacionog suda da ukine presudu kojom su bivši gradonačelnik Bara i njegova saradnica osuđeni za zloupotrebu službenog položaja, i oslobodi ih optužbi.
 
U tom sudu juče je održana sjednica povodom žalbe na presudu, kojom je Pavićević osuđen na godinu zatvora, jer je mimo zakona i propisa dao sebi za pravo da se kao predsjednik Opštine “miješa u tuđi pravni posao” i time nanese štetu barskoj kasi u iznosu od blizu dva miliona eura. Istom presudom Krkotić je osuđena na četiri mjeseca zatvora uslovno na dvije godine, jer je, kao izvršna direktorka Zavoda za izgradnju Bara pomagala Pavićeviću u izvršenju krivičnog djela.
 
Prema presudi, Pavićević је mimo odluka lokalnog parlamenta, novcem građana vraćao dugove Prvoj banci kako bi Opština završila izgradnju stanova za potrebe zaposlenih u ministarstvima rada, prosvjete i Fonda zdravstva, iako to nije bilo u interesu grada, čime je toj opštini pričinio štetu za 1,78 miliona eura. Branilac optuženog Pavićevića, advokat Dušan Lukšić žalbom dostavljenom Apelacionom sudu tražio je da ukinu presudu i vrate na ponovno suđenje, ili je preinače i njegovog klijenta oslobode od optužbe.
 
Lukšić je u žalbi naveo da je presuda donijeta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka: “Ničim nije dokazano da je optuženi na bilo koji način protivpravno iskoristio svoj položaj ili ovlašćenje”, piše u žalbi. Ukidanje presude kojom je Krkotić osuđena uslovno tražio je i njen branilac, advokat Srđan Lješković.