Hronika

Za lažne pasoše uzimale do 5000 eura

| 09:11:2017 | 11:35:09

Službenici kriminalističke policije rano jutros lišili su slobode Karnelu Šćekić i njenu majku Vesnu Todorović, službenicu granične policije na prelazu Sukobin.
 
Kako je saopšteno iz policije riječ je akciji „Bosfor“. Policija je prikupila materijalne dokaze koji upućuju na sumnju da je službenica Stanice granične policije Ulcinj Vesna Todorović počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu, dok je njena sestra Karnela Šćekić osumnjičena da je počinila krivično djelo falsifovanje isprave.
 
„One su, kako se sumnja, u junu 2017. godine po prethodnom dogovoru, nabavile lažnu javnu ispravu – pasoš radi prodaje, koju su predali turskom državljaninu za iznos od 5.000 eura. K.Š. je, kako se sumnja, 10.06.2017. godina turskom državljanina O.U. predala lažnu javnu ispravu i na ime te usluge primila novac u dva navrata, i to 10.06.2017. godine iznos od 3.000 eura, koji je, kako se sumnja, lično preuzela, i 06.07.2017. godine ostatak novca, u iznosu od 2.000 eura koji je K.Š. preuzela preko Western Uniona“, saopštila je Uprava policije.
 
Osumnjičena Todorović je, kako se sumnja, kao službeno lice Sektora granične policije, zloupotrebom službenog položaja sebi i Karneli Šćekić, pribavila protivpravnu imovinsku korist.
 
Ona je, kako sumnja policija, u dužem vremenskom periodu koristila službenu aplikaciju kako bi na nezakonit način pratila kretanje turskih državljana među kojima je bilo i lice koje će preuzeti lažnu javnu ispravu – pasoš i za uzvrat predati novac njenoj ćerki.
 
„O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Ulcinju, koji je naložio da se V.T. i K.Š. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je V.T. počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu, a K.Š. zbog postojanja osnovane sumnje da da je počinilo krivično djelo falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu“, saopšteno je policije.