Hronika

Kožar oslobođen optužbe za napad na policajca

by Vjera Knežević Vučićević | 23:11:2017 | 15:53:17

“Baranin Alan Kožar oslobođen je optužbi da je napao komandira Interventne jedinice barske policije Ivana Đokovića, kao i da je nakon toga organizovao postavljanje eksplozivne naprave ispod njegovog automobila”, saopštio je Bar Infu njegov branilac, advokat Zoran Piperović.
 
Oslobađajuću presudu izrekao mu je sudija barskog Osnovnog suda Sava Mušikić, dok su Alija Metović i Ilija Kovačević osuđeni na po godinu zatvora zbog postavljanja bombe ispod Đokovićevog automobila.
 
Alena Kožara, kom je suđeno u odsustvu, optužni predlog teretio je za četiri  krivična djela-  napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, izazivanje opšte opasnosti putem podstrekavanja, napad na službeno lice putem podstrekavanja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija putem podstrekavanja.
 
“Moj branjenik je oslobođen, jer je bilo evidentno da u spisima ne postoji niti jedan jedini dokaz da je počinio četiri krivična djela koja su mu stavljana na teret. Zadovoljan sam što je sud pokazao da može da bude van uticaja i da sudi samo na osnovu onoga što je stanje u spisima”, kazao je Piperović, koji nije želio da komenatriše osuđivanost Kovačevića i Metovića, jer oni, kako je naveo, "nijesu bili njegovi branjenici".
 
Kožar, koji je u policiji označen kao vođa jednog od kriminalnih klanova u Baru bio je optužen da je od 31. marta do 8. aprila sa umišljajem podstrekavao Metovića i Kovačevića na krivična djela.

Dvojica optuženih su, kako je stav Tužilaštva, aktivirali eksplozivnu napravu i bacili je na automobil marke "golf VII" koji je bio u vlasništvu Đokovića.