Hronika

Uhvaćeni u krivolovu

by VIJESTI | 27:11:2017 | 15:39:00

Lovočuvari Nacionalnog parka (NP) Skadarsko jezero i službenici Plovne policije zatekli su u utorak veče u krivolovu dvije osobe, od kojih je jedna sin zaposlenog u tom preduzeću Vladimira Sjekloće.
 
Prema nezvaničnim informacijama, oni su uhvaćeni u ribolovnom oku Raduš, u blizini Virpazara.
 
Sjekloća je domar zgrade u NP “Skadarsko jezero” i tvrdi da tog dana nije bio na poslu, odnosno da nije umiješan niti u hvatanje, niti u krivolov svog sina.
 
Iako je iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG) saopšteno da su oni zatečeni u krivolovu, odnosno “nelegalnom izlovu ribe”, Sjekloća tvrdi da je njegov sin načinio manji prekršaj “izlov ribe bez dozvole za ribolov”.
 
“Nije riječ o krivolovu, već o ribolovu bez dozvole”, kazao je Sjekloća “Vijestima”.
 
Međutim, krivolovcima su ođuzeta sredstva za izlov ribe i riba, među kojima, prema saopštenju NPCG, nije bilo nelegalnih sredstava.
 
“Tom prilikom su privremeno oduzeta sljedeća sredstva - maskirana plastična barka, motor Merkury 40 konjskih snaga, akumulator i rezervoar, kao i nelegalno ulovljena riba, odnosno 13 komada šarana”, piše u saopštenju NPCG.
 
Oni su potvrdili da Sjekloća tog dana nije bio na poslu.
 
Službenici Uprave policije procesuirali su obojicu Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru, a postupak je, tvrde iz NPCG, u toku.